• 02Pro

    Colibrik_bronzovy

    Výkonnostní odznaky FAI v plachtění a plnění jejich podmínek jsou důvěrně známé každému aktivnímu plachtaři. Ne každý ale ví, že existuje i „motorová, resp. ultralehká“ kategorie v podobě odznaků FAI Colibri. Tyto odznaky se udělují na mezinárodním poli již více než 20 let a existují čtyři stupně odznaků: bronzový, stříbrný, zlatý a diamantový. Udělují se za splnění úloh, prokazujících dosažení určitého stupně dovednostní létání na ultralehkém letounu. Jednotlivé úlohy musí být ověřeny sportovním komisařem, sportovní komise následně po administrativních procedurách vyhodnotí a případně schválí získání odznaku příslušné úrovně. Prokazované dovednosti se týkají především navigačního vedení letadla po tratích daných parametrů a přesnosti přistání v různých režimech (s motorem v chodu, na volnoběh a se zastaveným motorem).

    Získání odznaku je dostupné pro všechny aktivní piloty UL, přesto je jejich držitelů v ČR v současné době pouze několik desítek.

    Bližší informace o odznacích FAI Colibri a podmínky k jejich jsou publikované na stránkách LAA:

    http://www.laacr.cz/svazul/stranky/sport/odznaky-colibri/default.aspx

    Bronzový odznak Colibri po splnění všech požadovaných úloh v minulém a letošním roce získal Karel Dvořák a stal se tak historicky prvním držitelem odznaku Colibri v AK Přibyslav.

    Slavnostní předání odznaků Colibri proběhlo na slavnostním ukončení sportovní letecké ultralehké sezóny dne 24. 10. 2015.

    Odkaz na foto z předávání odznaků:

    https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/12195047_1078878528819514_6740965818487734433_o.jpg

    Na společenské akci svazu UL byly také vyhodnoceny soutěže všech výkonnostních úrovní. V rekreační kategorii dvoumístných ultralehkých letounů se naše posádky, které byly v průběhu roku reprezentovány pilotem Karlem Dvořákem a navigátory Pavlem Šmídem a Vlastimilem Forstem, umístily na celkovém 7. místě z celkového počtu 65 posádek, startujících v některém ze závodů. Výsledková listina je na následujícím odkazu:

    http://www.laacr.cz/SvazUL/Documents/Sportovni-vysledky/2015/PPT%20RAL2%202015.pdf

    K umístění stačila účast pouze na třech soutěžích, viz dřívější článek.

    http://www.lkpi.cz/?p=1221

    Publikoval(a) Karel Dvořák | 2.12.2015 |



Jeden komentář

WP_Cloudy

  • jkd píše:

    Velká gratulace 🙂 Nejen k PPL 🙂

Komentujte...